Teman-teman

Wednesday, February 04, 2009

Hari Kiamat ?????

Baru - baru aku ada terbaca surat khabar mengenai sebuah planet bernama Nibiru atau planet x (oleh NASA) sedang melengkapkan putaran orbitnya yang berlaku setiap 3600 tahun. Planet ini 100 kali ganda besar bumi dan sama besar dengan planet jupiter( musytari). Dijangkakan pada 21/12/2012 planet ini akan memberi kesan paling dahsyat kepada bumi dengan memutarkan kutub2 ke kedudukan terbalik ( polar shifting) yang dijangkakan olih NASA. Bulan mei 2009 nanti planet ini akan jelas kelihatan oleh semua penduduk bumi.

Mereka mengaitkan peristiwa ini seperti yang pernah berlaku banjir besar zaman Nabi Nuh AS dahulu..planet ini tak menghentam bumi tapi tarikan gravitinya yang sangat kuat akan mengganggu bumi. Ia hanya akan lalu diantara bumi dan matahari dimana kecerahannya berwarna kemerah-merahan seakan-akan anak matahari.(tanda besar kiamat? objek merah di langit kelihatan AS dan negara2 barat lain sedang sibuk membuat persiapan menghadapi keadaan ini dengan membina beberapa penempatan sementara di banjaran2 gunung lengkap dengan makanan yang mampu bertahan 3 tahun kerana dianggarkan 2/3 penduduk bumi akan lenyap. di Norway misalnya mereka membina sebuah gudang menyimpan segala biji benih di sebuah bukit lengkap dengan ciri2 keselamatan dan dari ancaman bencana.


Fenomina ini dikatakan bahawa akan terjadinya hari kiamat. Bagi aku sebagai umat islam kita wajib mempercayai berlakunya hari kiamat cuma kita tidak tahu bila. Kita cuma diberitahu ada tanda kecil dan besar sebelum terjadinya hari kiamat. Tak payah la kita nak buat pengiraan bila tarikh berlakunya hari kiamat. Banyak yang aku dengar dari kuliah-kuliah agama mengatakan bahawa kita begitu hampir dengan hari kiamat. Jadi buat la amalan banyak-banyak. Jangan tak mahu pergi kerja sudah.

1 comment:

alizarin said...

eeee...takutnyer..
betul-betul nak jadi ke nie
rasa macam dalam filem pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...