Sebelum menjelang puasa rumah ibu mertuaku di penuhi dengan buah bacang. Banyak juga dapat di agihkan kepada orang kampung. Kini dalam bulan Ramadhan datang pula buah sentul. Aku ambil beberapa biji sahaja untuk aku buat jeruk, Bulan puasa bukannya hendak makan banyak sangat
Aku buang kulitnya lalu aku rendam kedalam air garam untuk menghilang rasa masamnya. Setelah direndam selama 24 jam barulah aku rendam kedalam air gula pula untuk menambahkan rasa manis. Alhamdulillah rasanya cukup sedap
4 comments:
Makan cicah dengan tokyu best ni :)
IM tak pernah makan sentul jeruk.
bila sebut pokok sentul, teringat IM akan batangnya yang seperti ada alur ulat bulu...
Bearcat....Cukup best cicah dgn tokyu @ kicap
insan marhein....Tak pernah pula saya jumpa ulat bulu di batangnya tapiitu hnya imaginasi saja
Post a Comment