Teman-teman

Wednesday, October 13, 2010

Ada kelibat wanita kendong anak

Kosmo hari ini masih menceritakan tentang tragedi kemalangan ngeri yang melibatkan kematian seramai 12 orang. Ada yang menceritakan tentang apa yang mereka lihat ditempat kejadian. Bagi aku memang benar seperti apa yang diperkatakan. Bukan ditempat itu saja malahan di kebanyakan lebuh raya pasti ada. Kalau kita nak pulang ke utara sebelum memasuki terowong kelihatan kelibat seorang wanita sedang duduk ditengah-tengah pembahagi jalan seolah-olahnya hendak melintas. Bayangkan kalau tiba-tiba dia berbuat begitu dan mereka yang sedang memandu terserempak sudah pasti akan membrek dan itulah kebanyakannya punca kemalangan. Susah untuk kita mempercayai andaikata kita sendiri tidak mengalaminya.


PEMANDU bas mendakwa pernah ternampak kelibat wanita mengendong anak dekat plaza tol Simpang Ampat, Alor Gajah, Melaka.
_________________________________________________________________________

KUALA LUMPUR - Kelibat wanita berpakaian putih sambil mengendong anak melintas secara tiba-tiba di Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran Tol Simpang Ampat, Alor Gajah di Melaka kini dikaitkan dengan kemalangan maut yang berlaku Ahad lalu.

Tinjauan Kosmo! mendapati ada antara pemandu bas ekspres dan pengguna jalan raya yang selalu menggunakan laluan itu mendakwa kawasan berkenaan 'keras' dan kerap dikaitkan dengan elemen-elemen mistik.

Ada yang mendakwa melihat kelibat wanita itu melintas jalan dan ada yang melihatnya duduk di tepi jalan terutama pada waktu malam.

Ia menyebabkan ramai pengguna jalan raya terpaksa membrek mengejut sehingga ada yang gagal mengawal kenderaan yang dipandu.

Pemandu bas Konsortium Bas Ekspres Semenanjung, Rafi Bahari, 38, mendakwa, dia pernah ternampak kelibat wanita tersebut beberapa tahun lalu ketika dalam perjalanan dari Taiping ke Singapura.

"Ketika melalui kawasan itu pada pukul 4 pagi, saya ternampak kelibat wanita baju putih melintas.

"Saya sempat brek secara mengejut tetapi tidak berlaku kemalangan," ujarnya kepada Kosmo! di sini semalam.

2 comments:

kapten said...

Abg diman, cm mana nak elok bende2 mcm nie....

Ariff Budiman said...

Entahlah abg Diman pun tak tahu caranya sebab pertama kali melihat pun dah demam. Inikan pula munculnya secara tiba-tiba. Apa yang boleh dilakukan setiap kali memandu kereta kita bacalah ayat-ayat apa yang terlintas sambil berdoa kepada Allah andaikata berlaku sesuatu, kita boleh mengawal perasaan. kalau muncul didepan kita redah aje sebab itu bukan manusia. Dulu macam nilah abang Diamn buat. takut kalau terserempak. Kini dari jauh dah kita nampak jadi tak panik sangat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...